Nowość! Płać gotówką, kartą lub szybkim przelewem!
PRZYSTAWKI
PRZYSTAWKI

zaproszą Cię do gruzińskiego świata smaku
-
SELEKCJA PCHALI DLA DWÓCH OSÓB
Tradycjna gruźińska przystawka z siekanych i mielonych warzyw, podawana z pastą z orzechów włoskich, czosnku, kolendry oraz chlebkiem Puri -
PURI Z LOBIO
Pasta z czerwonej fasoli podawana z chlebkiem Puri -
BADRIDŻANI
Roladka z bakłażana z pastą orzechową (1szt.)
CHACZAPURI
CHACZAPURI

jest to tradycyjne danie kuchni gruzińskiej, inaczej mówiąc jest to placek z ciasta drożdżowego z dodatkami
-
IMERULI
To najbardziej popularna wersja. Charakteryzuje się okrągłym ciastem i znajdującym się wewnątrz ciasta delikatnie solonym serem -
ADŻARULI
Pochodzące z regionu Adżarii, wersja, w której ciasto formuje się w kształt łódki, a na znajdujące się w środku nadzienie serowe wbija się żółtko jajka z dodatkiem masła -
KUBDARI WOŁOWO-WIEPRZOWE
Pochodzące z regionu Swanetii. Kubdari to drożdżowy placek wypełniony mięsnym farszem wołowo-wieprzowym z mnóstwem aromatycznych przypraw. -
CHACZAPURI ZE SZPINAKIEM
Placek w kszatłcie łódki nadziewany szpinakiem i mieszanką gruzińskich serów -
ŁÓDKA ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM
Placek w kształcie łódki nadziewany szpinakiem, serem oraz łososiem -
KUBDARI JAGNIĘCE
Pochodzące z regionu Swanetii. Kubdari to drożdżowy placek wypełniony mięsnym farszem jagnięcym z mnóstwem aromatycznych przypraw. -
KUBDARI Z SEREM
Pochodzące z regionu Swanetii. Kubdari to drożdżowy placek wypełniony mięsnym farszem wołowo-wieprzowym z mnóstwem aromatycznych przypraw oraz serem. -
MEGRULI
Pochodzące z regionu Megrelia. Okrągły placek drożdżowy z mieszanką serów w środku i na wierzchu ciasta.
SAŁATKI
SAŁATKI

podawane z Tradycyjnym Gruzińskim Chlebem
-
SAŁATKA GEORGIA
Grillowane warzywa podawane z serem typu feta, świeżymi ziołami i orzechami. -
SAŁATKA Z KURCZAKIEM
Mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, papryką oraz grillowaną piersią z kurczaka. Z garniszem ze świeżych ziół i granatu. -
TRADYCYJNA SAŁATKA GRUZIŃSKA
Tradycyjna, orzeźwiająca sałatka z pomidorów, ogórków, świeżych ziół z sosem z orzechów włoskich
DANIA Z GRILLA
DANIA Z GRILLA

-
LULA KEBAB WOŁOWO-WIEPRZOWY
Siekane mięso, pieczone na grillu z dużą ilością przypraw i zieleniny. Podawane z surówkami, sosem Sacebeli oraz ziemniakami opiekanymi. -
SZASZŁYK DROBIOWY
Grilowane mięso z kurczaka, podawane z surówkami, autorskim sosem szefa kuchni oraz frytkami. -
SZASZŁYK WIEPRZOWY
Grilowane mięso wieprzowe, podawane z surówkami, sosem Sacebeli oraz opiekanymi ziemniakami. -
LULA KEBAB Z JAGNIĘCINY
-
LULA KEBAB DROBIOWY
DANIA GŁÓWNE
DANIA GŁÓWNE

-
PIELMIENI Z MIĘSEM (16SZT.)
Ręcznie lepione pierogi z mięsem wołowym, podawane z kwaśną śmietaną. -
PIELMIENI ZE SZPINAKIEM, SEREM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Ręcznie lepione pielmieni ze szpinakiem, serem i suszonymi pomidorami, podawane z masłem -
OSTRI
Pikantny, gruziński gulasz wołowy, podawany z chlebkiem Puri. -
ODŻACHURI
Potrawa składa się z smażonego mięsa wieprzowego, cebuli, papryki i ziemniaków. „Odżachi” - znaczy po gruzińsku rodzina -
PIECZONY PSTRĄG Z WARZYWAMI
Pochodzący z ekologicznej pstrągarni w Sieniawie -
ADŻAPSANDALI
Kaukaskie danie wegetariańskie z cukini, bakłażana, papryki, ziemniaków z przyprawami gruzińskimi, podawana z chlebem puri -
CHINKALI WOŁOWO-WIEPRZOWE
3SZT. / 5SZT. / 7SZT.
to gruzińskie pierożki, które wypełnione są bulionem i farszem z mięsa wieprzowo wołowego. Do chinkali nie podajemy sztućców, ponieważ krojenie pierożków sprawi, że cały bulion wypłynie na talerz. Należy chwycić je w palce (trzymając za miejsce zlepienia) i obrócić, wgryź się w niego, wypić cały znajdujący się w nim bulion, a następnie zjeść
-
BURGER Z KURCZAKA
Soczysty kurczak w chrupiącej panierce, coleslaw, ogórek, sałata, autorski sos szefa kuchni, wypiekana na miejscu bułka. Podawany z frytkami i ketchupem.
DANIA DLA DZIECI
DANIA DLA DZIECI

-
NUGGETSY Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ
-
PIEROGI Z SEREM I ZIEMNIAKAMI 6szt.
Delikatne, ręcznie lepione pierogi z serem i ziemniakami -
NALEŚNIKI
Naleśniki podawane z czekoladą
DESERY
DESERY

-
CIASTO GEORGIA
Delikatne ciasto warstwowe, przekładane słodkim kajmakowym kremem, posypane orzechami.
DODATKI
DODATKI

-
SAŁATKA GRUZIŃSKA
-
SURÓWKA Z MARCHEWKI NA OSTRO
-
FRYTKI
-
ZIEMNIAKI OPIEKANE Z CZOSNKIEM I ZIOŁAMI
-
PURI
Tradycyjny chleb gruziński wypiekany na miejscu -
COLESLAW
-
KETCHUP
-
SOS CHILLI
-
SOS SACEBELI
-
SOS TETRI
LEMONIADY GRUZIŃSKIE
LEMONIADY GRUZIŃSKIE
-
LEMONIADA ESTRAGONOWA
-
LEMONIADA CYTRYNOWA
-
LEMONIADA GRUSZKOWA
-
LEMONIADA WINOGRONOWA
-
LEMONIADA ŚMIETANKOWA
-
LEMONIADA FEJOA
-
LEMONIADA COLA